Wat gaan we achterlaten en hoe houden we alles leefbaar?
fotografie ©
Hélène Wiesenhaan

Wat gaan we achterlaten en hoe houden we alles leefbaar?

Kiek Berger

20

Oct

23

999

min. leestijd
Naam: Erik Paulus Leeftijd: 63 jaar Eerste baan: Medewerker in de verpakkingsindustrie Beroep: Zelfstandig ondernemer Woon- en werkplaats: Heemstede Burgerlijke staat: Samen genietend Tip voor de mensheid: Blijf jezelf altijd ontwikkelen Bedrijf: Bulb Spaces

Collega’s

Zijn heel belangrijk, ook als we het niet altijd eens zijn. Het is goed om van elkaar te leren, op je plek te worden gezet en van en met elkaar kunt groeien. Het gaat niet om mij of mijn gelijk, maar om het creëren van een plek waar je je thuis voelt, jezelf kunt zijn. Bij Bulb ben ik continu op zoek naar die symbiose. Ik loop hier dan ook niet als een huurbaas rond, als ik dat zou doen kruip ik liever weg. Het is pas leefbaar als we met elkaar werken, delen, plezier maken en elkaar gunnen.  

Thuis

Mijn basis is altijd een goed thuis geweest. Dat probeer ik niet alleen privé te creëren, maar wil ik ook delen met iedereen in mijn omgeving, daarom is Bulb ook een vorm van thuis. Ik kom uit een ongehoord mooi gezin met ouders met een groot hart die zelfontplooiing hoog in het vaandel hadden staan. Iedereen mocht fouten maken, zolang we er maar wijzer van werden. Ik groeide op met die liefhebbende ouders, die niet alleen 5 kinderen hadden, maar ook nog 2 pleegkinderen. Dan krijg je wel mee dat een goed thuis belangrijk is.  

Inspiratie

Inspiratie haal ik uit kunst, met name architectuur. Ik ben altijd onderweg in die wereld. Op kunst zit geen rem en daarin schept architectuur een soort duidelijkheid, het is zingevend. Symmetrie is daarbij voor mij een hele makkelijke basis, het geeft voorspelbaarheid, logica, structuur of herhaling. Nou zit dat ook in een Vinexwijk, maar die is voor mij minder inspirerend. Ik ga veel naar steden, waarbij Parijs toch wel op één staat, Parijs staat voor lef.

Toekomst

Ik ben heel erg benieuwd hoe wij in Nederland met onze maatschappij omgaan, het vergroenen en dat in combinatie met ondernemerschap. Ik heb zelf geen kinderen, maar ben toch echt bezig met de wereld na mijn dood. De toekomst is belangrijk. Wat gaan we achterlaten en hoe houden we alles leefbaar? Zo zou ik graag anders willen werken. Hoe krijgen we weer een eerlijke dialoog met elkaar om gezamenlijk iets op te lossen. Hoe wordt iedereen deelgenoot van een probleem? Helaas zien niet alle stakeholders dat op die manier en die heb je echt nodig als we impact willen maken.

Vrijheid

Bij vrijheid bedoel ik bewegingsvrijheid, geestelijke vrijheid. Mogen denken wat we willen. Wij zitten thuis met ons tweeën op één lijn en hebben wat honden. We hebben het goed en dan lijkt vrijheid wat makkelijk. Maar vrijdenken is belangrijk. Als het je past word je er creatiever van. Dat is ook waarom ik denk dat er te veel regels zijn. Met starheid kan ik niet zoveel en dat is iets anders dan altijd m’n zin willen hebben.  

Duurzaamheid

Duurzaamheid heeft een mindshift nodig. Regeltjes gaan dat niet doen, je moet een andere invulling geven aan dingen. We moeten geen externe druk hebben, maar intrinsieke motivatie om zaken anders aan te pakken. Het gebruik, ander gebruik, nieuw gebruik, dat zet zoden aan de dijk. Te veel regels hebben de wereld te complex gemaakt, we moeten weer eenvoudiger denken en kunnen handelen als we met duurzaamheid serieus aan de slag willen.

Emotie

Ik ben een emotioneel mens. Ik kan huilen om een film, om dierenleed of als een product er niet uitziet. Maar ik kan ook uitbundig blij zijn, enorm genieten en ik ben totaal niet bang om dat te tonen, waar en wanneer dan ook. Ik sta voor het nemen van een eigen regie daarin.

No items found.
Dit artikel is te lezen in
22
Vorig artikel
volgend artikel

VRIENDEN VAN LEVEN! MAGAZINE

Sterrenheuvel
WordPress naar Webflow
Pronto
supercharge.studio
Bistrobar Indonesia
Avila Reizen