‘Het leven is te kort om slechte wijn te drinken’
fotografie ©
Hélène Wiesenhaan

‘Het leven is te kort om slechte wijn te drinken’

Kiek Berger

31

Oct

22

999

min. leestijd
Naam: Joey Minchillo Leeftijd: 42 jaar jong Eerste baan: Krantenwijkje in Amsterdam Beroep: Mede-eigenaar Brasserie de Canette Woon- en werkplaats: Heemstede Burgerlijke staat: Gehuwd en we hebben 3 kinderen van 6, 3 en 1 Leuk weetje: Ik ‘kijk met mijn vrouw mee’ naar romantische oude films en geniet er van Tip voor de mensheid: Het leven is te kort

Seizoen

Wij koken alles met de seizoenen mee. Producten zijn dan op hun lekkerst, het is duurzaam en eerlijk en er zit constant variatie in de kaart. Persoonlijk ben ik favoriet van het einde van de zomer. De zon heeft zijn werk gedaan en er zit overal zoveel smaak aan. Maar ook de fruits de mer komt weer op de kaart, met kreeft en coquilles die er zo langzamerhand weer aan komen. Vers fruit op volle smaak en een keur aan zomergroenten. Ik ben er dol op.

Talenten

Mijn grootste talent is denk ik toch wel om te verrassen. Ik blijf op zoek naar dingen buiten de comfort zone, anders wordt het mij te saai, een routine of te veel van hetzelfde. Wij zijn een brasserie en dat op zich is niet nieuw, toch hebben we altijd gerechten op de kaart staan die je niet snel verwacht en erg lekker zijn, zoals een crème brûlée met eendenlever. Die is echt iedere dag uitverkocht. En privé? Daar was ons laatste kind wel een verrassing, haha.

Passie

Dat moet goed eten en drinken zijn, daar leef ik voor. Het is zelfs de reden geweest om te stoppen met mijn werk in de zakelijke dienstverlening en ik terug ben gegaan naar mijn oude liefde, de horeca. Ik kan me dagelijks ontwikkelen, leer nog veel over de herkomst van producten, smaakcombinaties, bereidingen. Het is eindeloos en daar word ik gelukkig van.

Ontwikkeling

We zijn met de Canette continu in ontwikkeling. Nu ook met de Kleine Canette, waar we private dining aanbieden, privéfeesten en partijen, condoleances, noem maar op. Maar het is ook mooi dat ik nu zelf bezig ben om leermeester te worden en ons eigen personeel op te leiden. Mijn vrouw, die uit het onderwijs komt, gaat daar ook bij helpen. Er gebeurt nu zoveel in de wereld om ons heen, daar moet je ook constant op anticiperen. Ook dat is ontwikkeling.

Thuis

Thuis ben ik gewoon man en vader van 3 kinderen. Ik kan mijn werk gelukkig ook goed loslaten omdat mijn familie ook erg belangrijk voor me is. Als het thuis niet lekker draait, neem je dat mee naar de werkvloer en dat kan echt niet. En als ik heel eerlijk ben moet de Canette ook als een thuis voelen, voor mijzelf en het personeel, maar zeker voor onze gasten.

Onze regio

Ik hou oprecht van onze regio en ben nog altijd gelukkig dat we hier kunnen en mogen wonen. Zowel zakelijk als privé halen we alles uit de regio. Als het geen lokaal product is halen we het in ieder geval bij een lokale ondernemer. We hebben hier zoveel, leuke dorpen, dicht bij de steden, de duinen en het strand. Mooie huizen, goeie scholen, ja, eigenlijk alles. Ik denk niet dat we ooit vertrekken.

Inspiratie

Ik laat me eigenlijk continu inspireren, maar tijdens mijn vakanties sta ik nog meer aan. Ik check alle ontwikkelingen op culinair gebied, volg restaurants over de hele wereld en neem de tijd om mijn verzameling kookboeken weer eens te bekijken. Ik heb er honderden. Het liefst eet ik bij bijzondere zaken, zoals Balthazar in Londen. Het hoeft allemaal niet zo gecompliceerd te zijn, het is eenvoud op z’n best.

No items found.
Dit artikel is te lezen in
18
Vorig artikel
volgend artikel

VRIENDEN VAN LEVEN! MAGAZINE

Sterrenheuvel
WordPress naar Webflow
Pronto
supercharge.studio
Bistrobar Indonesia
Avila Reizen