Bloemendaal is een hotspot rijker
fotografie ©
Hélène Wiesenhaan

Bloemendaal is een hotspot rijker

Kiek Berger

26

Jan

23

999

min. leestijd
Op het mooiste plekje van Bloemendaal, op het Kopje, is sinds een aantal maanden Bij de C geopend, een restaurant dat op alle fronten een aanwinst genoemd mag worden. Zowel de inrichting, de gerechten als de gastvrijheid maken van Bij de C de nieuwe hotspot van de regio.

Jong en ervaren

Julius van Zelderen en Koen van den Hurk zijn samen eigenaar en bruisen van de nieuwe energie en ze houden precies de balans tussen ervaring en jeugdig enthousiasme. Julius: ‘Ik heb bij veel verschillende restaurants ervaring opgedaan, waaronder l’Europe, waar ik Koen ook heb leren kennen en allebei willen we onze gasten een mooie beleving meegeven. Ongedwongen en laagdrempelig en tegelijkertijd hoogstaand. De inrichting is schitterend, de gerechten bijzonder smaakvol zonder te veel tierelantijnen en je moet je op je gemak voelen. Dat is waar we iedere dag al onze energie insteken en kijk om je heen. Wat een zegen om dit hier zo te kunnen en mogen doen.’

We blijven altijd in ontwikkeling, dat houdt het ook verrassend.

Blik op de toekomst  

Ook al is Bij de C pas een paar maanden open, ze hebben al een mooi team staan en dagelijks wordt de zaak goed gevuld. Ook met de lunch en dat is een enorme prestatie. Koen is daar trots op: ‘Door de jaren heen heb ik geleerd wat ik zelf graag maak en waar onze gasten naar op zoek zijn. Het is soms meer een gevoel, een intuïtie, dan een wetenschap. De gerechten moeten kloppen bij de entourage, je publiek, het jaargetijde, je eigen specialiteiten en je ontwikkeling. Natuurlijk moeten we iedere dag presteren en werken we onder druk maar ik ben toch ook al bezig met het voorjaar, de mogelijkheden op het immense terras, ingrediënten uit de duinen. We blijven altijd in ontwikkeling, dat houdt het ook verrassend.’ Het is duidelijk dat Bij de C een begrip gaat worden in de wijde omtrek.  

No items found.
Bij de C Bar Bistro
Hoge Duin en Daalseweg 6
Bloemendaal
http://www.bijde-c.nl
Dit artikel is te lezen in
19
Vorig artikel
volgend artikel

VRIENDEN VAN LEVEN! MAGAZINE

Sterrenheuvel
WordPress naar Webflow
Pronto
supercharge.studio
Bistrobar Indonesia
Avila Reizen