Locael Centraal is intiem grootstedelijk
fotografie ©
LEVEN!

Locael Centraal is intiem grootstedelijk

Kiek Berger

25

Apr

23

999

min. leestijd
Locael Centraal is zoveel meer dan een eet- en drinkgelegenheid. Locael is als het ware een afspiegeling van de dag zoals je die het liefste zou invullen. Of je die nu rustig opstart of knallend afsluit. Een zaak van het grote gebaar en het intieme detail.

Bij Locael speelt zich het af

Locael Centraal heeft echt iets grootstedelijks. Je herkent dat wel, van die plekken in grote steden waar de lokale bevolking zich feilloos vermengd met toeristen, harde werkers op doorreis en digitale nomaden. Het lijkt een onsamenhangend geheel, maar de sfeer in het pand zorgt voor een gemoedelijke intimiteit die weer past bij de stad Haarlem. Gedurende de dag past Locael zich aan aan de wensen van de bezoekers. Rustig in de ochtend, met een gezond ontbijt om je goed voor te bereiden op je dag, gezellig druk tijdens de lunch om weer te transformeren naar lekkere borrelplek en aansluitend diner. Geen dag is hetzelfde. Bij Locael Centraal ervaar je het ritme van de dag.

Peter de Rooij: “Ik hou van het Montmartre gevoel bij Locael, het ritme van de stad bepaalt de sfeer.”

Spannende kaart

Zoals Locael zich transformeert over de dag, zo naadloos sluit de kaart ook aan op de altijd veranderende maatschappij. De gerechten zijn een perfecte combinatie van lekker en gezond. Veel seizoensgebonden ingrediënten, van lokale leveranciers als dat mogelijk is, zowel vlees als vis en uiteraard ook veel vega en vegan. Voor groepen of zakelijke events is er een aparte ruimte beschikbaar en kun je een compleet menu samenstellen. Op de uitbereide kaart kan iedereen wel iets vinden, waarbij met name het all day menu een uitkomst is. Ook daarmee wordt getoond dat de klant centraal staat, je voelt je meteen welkom en serieus genomen bij binnenkomst. De chef nodigt je alleen maar uit.

Club Locael

Zoals je kunt verwachten van een zaak zoals Locael, waar mensen dag in dag uit samenkomen, wordt er ook nagedacht over de broodnodige ontspanning. Er is een tijd van werken en een tijd om te ontspannen. Club Locael zorgt voor die ontspanning, of het nu is tijdens Dj Friday of tijdens de City Sounds on Sunday. Met het grootste gemak sta je tot na middernacht te dansen op de opzwepende tonen van de sax en even later transformeert Locael weer tot de relaxte ontbijtplek waar je om 8 uur in de ochtend een avocado op toast geserveerd krijgt. Nog even bijkomen voordat je de eerste harde werkers alweer ziet binnenkomen.

No items found.
Locael centraal
Kennemerplein 6
Haarlem
http://www.locael.nl/centraal
Dit artikel is te lezen in
20
Vorig artikel
volgend artikel

VRIENDEN VAN LEVEN! MAGAZINE

Sterrenheuvel
WordPress naar Webflow
Pronto
supercharge.studio
Bistrobar Indonesia
Avila Reizen