Het grote fortuin van Kleyn Fortuyn
fotografie ©
Hélène Wiesenhaan

Het grote fortuin van Kleyn Fortuyn

Kiek Berger

22

Dec

22

999

min. leestijd
Op één van de mooiste plekjes van Haarlem hebben horecavrienden en -compagnons Erik Schotanus en Micha Aandeweg bijna onopgemerkt Kleyn Fortuyn geopend. Direct naast grote broer Fortuyn, met een aaneengesloten terras, ontwikkelt dit stukje Grote Markt zicht tot dé horecahoek van Haarlem.

Mooiste plekje van Haarlem

Erik en Micha waren niet direct op zoek naar een nieuwe locatie, maar zoals Micha aangeeft: ‘De kans om je buurman over te nemen komt maar één keer voorbij en alleen al om het terras te kunnen uitbreiden was dit een unieke kans. En we wilden ons ook iets meer richten op een modern biercafé, meer gericht op de gezellige borrel en kleinere hapjes. Daarnaast kun je het ideaal gebruiken als ‘wachtkamer’ voor Fortuyn. Dat brengt ook een geweldige sfeer en dynamiek met zich mee. Het voelt een beetje alsof je op vakantie bent in je eigen stad.’

De kans om je buurman over te nemen komt maar één keer voorbij.

Modern met een klassieke knipoog

Meteen bij binnenkomst voel je je welkom. De warme kleuren, fraaie meubels, accessoires en gezellige bar voelen modern aan, maar hebben ook een onmiskenbare knipoog naar de roaring twenties. De aankleding, samen met de ongedwongen sfeer, fijne bediening, de uitgebreide bierkaart en de heerlijkste hapjes vormen een absolute aanwinst voor de stad. Of je nu een romantische date hebt en achter in de privacy opzoekt of met wat vrienden bijzondere bieren gaat proeven, er is voor elk wat wils. Kleyn Fortuyn heeft alles in zich om uit te groeien tot een begrip in de regio en daarmee is het kleine Fortuyn misschien wel het grootste fortuin dat de stad het afgelopen jaar heeft meegemaakt. Wij maken er in ieder geval een vaste uitvalsbasis van, zowel overdag als voor de avond.  

No items found.
Kleyn Fortuyn
Grote Markt 23
Haarlem
http://www.fortuynhaarlem.nl
Dit artikel is te lezen in
19
Vorig artikel
volgend artikel

VRIENDEN VAN LEVEN! MAGAZINE

Sterrenheuvel
WordPress naar Webflow
Pronto
supercharge.studio
Bistrobar Indonesia
Avila Reizen