Oprecht fraai dat we hier kunnen makelen, ons werkterrein is zo mooi
fotografie ©
Hélène Wiesenhaan

Oprecht fraai dat we hier kunnen makelen, ons werkterrein is zo mooi

Kiek Berger

3

Oct

23

999

min. leestijd
Naam: Sjors ten Hacken Leeftijd: Nog maar 31 jaar Eerste baan: Social media beheren bij Profile Tyrecenter, daarvoor wat oppassen Beroep: Makelaar Woon- en werkplaats: Heemstede Burgerlijke staat: Samenwonend en we hebben een teckel Leuke eigenaardigheid: Ik vind eigenlijk niets eigenaardig. Dat op zich is misschien wat eigenaardig. Tip voor de mensheid: Blijf in contact met jezelf en leef in het moment. Bedrijf: WBos Makelaars en Green Cleaned

Ondernemen

Ik ben iedere dag blij om zelfstandig te kunnen ondernemen. Ik hou ervan om snel te kunnen handelen als zich kansen voordoen en ben dan een enorme doorpakker. Zo heb ik samen met mijn broer ook gehandeld bij het openen van een filiaal in Haarlemmermeer en hebben we een schoonmaakbedrijf overgenomen dat we aan het verduurzamen zijn, Green Cleaned. Ik denk dat de kern ligt bij het denken in oplossingen, dat daagt ons uit.

Seizoenen

Ik hou van alle seizoenen, in de winter met name door Kerst, want ik hou echt niet van kou. Ik plan in de winter altijd een korte vakantie naar Zuid-Spanje, om even op te warmen en wat vitamine D te tanken. Dat zorgt weer voor balans en nieuwe energie. De meeste Spanjaarden lopen dan nog in een winterjas, maar ik waan me onder die Spaanse zon al bijna in de zomer. De rest van het jaar is heerlijk in Nederland, met ieder seizoen een eigen charme en wel iets om van te kunnen genieten.  

Onze regio

Oprecht fraai dat we hier kunnen makelen, ons werkterrein is zo mooi. Afwisselend, van appartement tot waanzinnige villa’s en landhuizen tot gezinswoning. De ligging is ideaal, dicht bij strand en duinen, veel werkgelegenheid, de stad met een gezellig centrum en de markt op zaterdag en dan het enorme internationale karakter van Haarlemmermeer. Daar is het grootste gedeelte van onze klantenkring expat. Die houden van het praktische karakter, veel huis voor je geld en perfecte voorzieningen. Het is een geheel andere markt, maar net zo interessant.  

Inspiratie

In feite haal je de meeste inspiratie uit jezelf, die moet je wel weten te vinden en aan te boren. Door goed naar jezelf te luisteren en te vertrouwen op je gevoel komen de ideeën vanzelf. Je leert dan ook aanvoelen waar behoefte aan is, waar anderen naar op zoek zijn. Zie het als een vorm van spiritualiteit, waar ik veel over lees. Tegelijkertijd ben ik erg nuchter en daadkrachtig. Het zorgt voor veel positieve energie en dat trek je dan ook weer aan. Wie weet inspireer ik daar anderen weer mee.

Vrijheid

Vrijheid is de hoeksteen van een gelukkig bestaan. Iedere vorm van beperking, in denken en handelen, timmert je dicht en is het begin van het einde. Natuurlijk zijn er regels of kaders waarbinnen je je vrijheid kunt beleven, maar die moeten met name gericht zijn op het niet beperken van de vrijheid van anderen. Voor de rest ontstaan mooie dingen alleen in vrijheid. Ik hou er van om anderen veel vrijheid, vertrouwen en de daarbij benodigde verantwoordelijkheid te geven. Dat is de rode draad in mijn leven.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is helemaal niet zo ingewikkeld, ook niet in ons vak. Het draait om het nemen van verantwoordelijkheid en het zetten van kleine stapjes. We zijn een podcast begonnen om te laten zien hoe je eigenlijk simpel de eerste stapjes zet. Begin met het dichten van kieren, laat kozijnen goed sluiten en isoleer de belangrijkste plekken in je huis. Dat helpt al aanzienlijk. Met ons schoonmaakbedrijf zetten we helemaal in op duurzaamheid. Keep it clean, do it green. Voor mij zijn creativiteit en meedenken een belangrijke vorm van duurzaamheid.

Emotie

Ons vak is een en al emotie, huizen zijn emotie. Dat maakt het soms net zo mooi als ingewikkeld, want iedereen is anders. Maar als je een click voelt ben je al een eind op weg om de sleutel te vinden. De gevoelens te ontrafelen. Ik ben zelf niet bang om emoties te tonen en daarmee laten anderen ook sneller het masker vallen en geloof me, zonder dat masker kom je tot een veel hechtere relatie en een betere samenwerking. Je leven wordt echt een stuk eenvoudiger zonder de poppenkast en dat leidt tot een groter geluksgevoel en betere resultaten.

No items found.
Dit artikel is te lezen in
22
Vorig artikel
volgend artikel

VRIENDEN VAN LEVEN! MAGAZINE

Sterrenheuvel
WordPress naar Webflow
Pronto
supercharge.studio
Bistrobar Indonesia
Avila Reizen