Het is tijd voor een klimaatverandering
fotografie ©
Hélène Wiesenhaan

Het is tijd voor een klimaatverandering

LEVEN!

18

Sep

23

999

min. leestijd
No items found.
Zodra het woord klimaatv­erandering voorbijkomt, zal vrijwel iedereen onmiddellijk denken aan de stijging van de wereldwijde tempera­tuur en alle gevolgen van dien. De ene na de andere maat­regel wordt getroffen en veel mensen zetten hun beste beentje voor om het allemaal een beetje leef­baar en bewoon­baar te houden. Zo. Tot hier wat deze klimaat­verandering betreft, want daar wordt genoeg over geschreven en gesproken. Laten we het even hebben over een andere klimaat­verandering, die van ons leefklimaat.

Het lijkt soms wel alsof alles wat we doen, zeggen of zelfs laten onder een vergroot­glas wordt gelegd en zeker met behulp van social media wordt een flink aantal controverses en zienswijzen gefileerd. Vrijwel altijd tussen mensen die elkaar niet eens kennen, zonder achtergronden en beweeg­redenen te kennen en het liefst schuilgaan achter een alias. Het beste advies is dan gewoon alles van je rug laten glijden en doorgaan met waar je achter staat. Lastiger wordt het wel als een bedrijf virtueel wordt aangepakt, dan is het al een stuk lastiger om het te negeren en heeft het aanzetten tot online haat ook effect op hoe mensen zich offline gaan gedragen. In de echte wereld zeg maar. Vandaar de oproep om daar eens een flinke klimaat­verandering op los te laten, een sociaal emotionele en maatschappij brede verandering, waarbij we iedereen eens lekker in hun waarde laten. Vier en omarm het feit dat we allemaal anders zijn en sluit niemand uit. Cancel dus ook niemand die wat minder snel meedanst op veranderende tijden, want die groep veroordelen is ook een vorm van discriminatie en zet ook aan tot polarisatie.

Reden genoeg om deze editie van LEVEN! Magazine extra aandacht te geven aan alles wat ons verschillend kan maken en waar we indivi­dualiteit kunnen laten excelleren. Kunst en mode. Laten we allemaal op zoek gaan naar wat we oprecht mooi vinden, waar we onszelf kunnen zijn, waar we ons goed bij of in voelen, of dat nu net zo of juist totaal anders is als alle anderen. Maak het zelf of bewonder het, overal om je heen. Het kan en het mag. Het draagt sowieso bij aan een lekkerder leef­klimaat als we iedereen die ruimte geven en realiseer je maar dat het veel over jezelf zegt als je anderen die ruimte niet gunt.

Geniet van je levensruimte,

Karel en Kiek

No items found.
Dit artikel is te lezen in
22
Vorig artikel
volgend artikel

VRIENDEN VAN LEVEN! MAGAZINE

Sterrenheuvel
WordPress naar Webflow
Pronto
supercharge.studio
Bistrobar Indonesia
Avila Reizen