Bij mijn manier van werken gaat het met name om de innerlijke verandering
fotografie ©
Hélène Wiesenhaan

Bij mijn manier van werken gaat het met name om de innerlijke verandering

Kiek Berger

27

Jun

23

999

min. leestijd
Naam: Xander Bakker Leeftijd: 54 jaar Eerste baan: Distributeur bij NRC Handelsblad, ideaal tijdens mijn studie Beroep: Plastisch Chirurg Woonplaats Heemstede, werkplaats Vogelenzang Burgerlijke staat: Gehuwd en we hebben 3 kinderen Tip voor de mensheid: Probeer blij te zijn met jezelf, mentaal en lichamelijk Bedrijf: Bakker Plastic Surgery

Social Media

Sinds ik voor mezelf werk heb ik social media omarmd. Het is een mooi platform om mijn creativiteit in mijn werk te tonen. We krijgen hier ook nieuwe klanten door. Nu we ons hier vast hebben gesetteld is het wel de bedoeling om ook in de regio naam te gaan maken, maar we hebben geen haast.

Vrije tijd

Hard werken is leuk, maar mijn vrije tijd is erg belangrijk. Ik hou enorm van lekker eten, loop de terrasjes af of ga lekker een dagje naar het strand. Dat maakt deze regio zo bijzonder. We hebben een retro camper en gaan geregeld een weekendje weg of stappen in de borrelboot of op de motor. Ik werk er hard voor om het leven fijn te houden. Zowel voor mezelf, maar misschien nog wel belangrijker voor mijn omgeving.

Eigen baas

De zelfstandigheid die ik heb met een eigen kliniek bevalt me heel erg goed. Binnen een groot ziekenhuis kon ik te weinig maatwerk leveren. Ik werd te veel geleefd en beperkt in mijn idealen. Ik hoop de komend tien jaar nog veel cliënten persoonlijk te kunnen begeleiden en verder te helpen, maar echt op mijn manier. De behandeling die ik uitvoer zie je aan de buitenkant, maar de nieuwe start die veel patiënten maken zorgt vaak voor een veel grotere verandering van binnenuit. Daar neem ik graag de tijd voor, maak het erg persoonlijk en zorg voor een basis van vertrouwen.

Passie

Als kind van 13 had ik al een fascinatie voor plastische chirurgie. Pas na een sabbatical realiseerde ik me beter dat ik met mijn werk oprecht iets voor mensen kan betekenen en dat is wat me een enorme voldoening geeft. Het technische, operatieve deel is slechts het middel om een groter doel te bereiken. Een operatie lijkt gericht op de buitenkant, maar bij mijn manier van werken gaat het om de binnenkant, het creëren van eigenwaarde.

Ontwikkeling

Het hele leven is één grote ontwikkeling, maar mijn grootste stap heb ik gezet tijdens een wereldreis. Door vaste patronen, drukte en weinig ontspanning werd ik chagrijnig en afgestompt. Je moet ruimte creëren om over jezelf na te kunnen denken, ik ben volstrekt andere dingen gaan doen, zoals schoenen maken en filosofie studeren.  Ik heb nu niet alleen mijn plezier terug in mijn werk, maar sta ook veel positiever in het leven, ben leuker voor mijn vrouw en kinderen en kan weer dromen. Ik doe vrijwel hetzelfde, maar pak het volkomen anders aan.

Patiënten

Veruit het grootste gedeelte van mijn cliënten is vrouw, terwijl de groep mannen groeit. Omdat ik veel tijd besteed aan het leren kennen van mijn patiënten, doorvraag naar achterliggende emoties, kan een externe verandering die ik mogelijk maak, ook erg veel effect hebben op de psyche. Als dat lukt, behaal je de mooiste resultaten.  

Vrijheid

Vrijheid is een groot goed en je bent er voor een groot gedeelte zelf voor verantwoordelijk. Zo werk ik bewust vier dagen in de week en hou vrijdag vrij voor dingen die ik leuk vind, waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Groepsdruk kan ook een bedreiging zijn voor je persoonlijke vrijheid, maar als je staat voor de dingen die je zegt en doet, kan die vrijheid zorgen voor de beste versie van jezelf.

No items found.
Dit artikel is te lezen in
21
Vorig artikel
volgend artikel

VRIENDEN VAN LEVEN! MAGAZINE

Sterrenheuvel
WordPress naar Webflow
Pronto
supercharge.studio
Bistrobar Indonesia
Avila Reizen