Ontdek Cultureel Haarlemmermeer
fotografie ©
LEVEN!

Ontdek Cultureel Haarlemmermeer

Kiek Berger

28

Sep

23

999

min. leestijd
De bruisende gemeente Haarlemmermeer heeft al sinds vele jaren cultureel en industrieel erfgoed binnen de gemeentegrenzen. Zo hebben onder andere Gemaal de Cruquius en het Stoomgemaal in Halfweg samen een belangrijke rol gehad in het droogpompen en -houden van de jonge gemeente. Het zijn dan ook niet voor niets cultuurhistorische iconen.

Culturele reis

Maak maar eens een rondje door de gemeente en ontdek hoeveel schitterende landschapsarchitecten en kunstenaars hun sporen hebben achtergelaten. Ga op bezoek bij één van de musea of culturele instellingen die je verspreid over de hele gemeente vindt. Galeries, dansstudio’s, muziekscholen en -zalen, theaters en culturele verzamelgebouwen geven de gemeente kleur. Zij zorgen voor de creatieve ontwikkeling van de Haarlemmermeerse bewoner en bezoeker. Wij hebben in een rondgang een mooie opsomming gemaakt van wat Haarlemmermeer zoal te bieden heeft. Blijf ook vooral zelf op creatieve ontdekkingsreis gaan, want die is nooit volbracht en zit vol verrassingen.

Verrassend veel een veelzijdige musea

Ontdek de historische forten van De Stelling van Amsterdam. Deze indrukwekkende verdedigingsline met vele verborgen schatten zijn niet voor niets onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Maar wat te denken van tentoonstellingen en workshops tot concerten en theater: in forten als het Fort van Hoofddorp en Kunstfort Vijfhuizen valt altijd wel iets te beleven. Leer meer over de geschiedenis van de oorlog in CRASH Luchtoorlog & Verzetsmuseum ‘40-’45 in Fort bij Aalsmeerderbrug. Bezoek het Cruquius Museum, waar de strijd met het water centraal staat en waar je de grootste stoommachine ooit vindt. Of het Stoomgemaal Halfweg, een ander stukje industrieel erfgoed. Het is maar een greep uit de culturele verrassingen in Haarlemmermeer. Waar ga jij als eerste heen?

No items found.
Dit artikel is te lezen in
22
Vorig artikel
volgend artikel

VRIENDEN VAN LEVEN! MAGAZINE

Sterrenheuvel
WordPress naar Webflow
Pronto
supercharge.studio
Bistrobar Indonesia
Avila Reizen