Tweedehands is hip 
fotografie ©
LEVEN!

Tweedehands is hip 

Kiek Berger

9

Nov

23

999

min. leestijd
Lili & Co is al ruim 10 jaar een begrip in Heemstede, maar op dit moment misschien wel hipper dan ooit. Eigenaresse Lisette kan zich de dag nog goed herinneren toe ze hoogzwanger in 2012, haar tweedehands winkel opende. Het bleek al snel een meesterzet! Het pand pal naast Via Via, wat al jaren een absolute trekpleister voor de liefhebbers van tweedehands spulletjes was, werd omgetoverd tot een overzichtelijke winkel helemaal in lijn met de tijdsgeest van toen en voornamelijk gevuld met tweedehands kleding. In de loop der jaren werd het assortiment verder uitgebreid en bleef het aanbod toenemen! De winkel groeide letterlijk uit haar jasje..!

Kansen 

Begin dit jaar werd een droom werkelijkheid toen de mogelijkheid zich voordeed om het pand van Via Via over te nemen. Ik heb hier niet heel lang over hoeven nadenken, zegt Lisette met een glimlach. Het contact met Patricia van Via Via is goed en ze heeft het me gegund. Bij een uitbreiding hoort natuurlijk ook een nieuwe naam! Via Lili is het geworden, met een knipoog naar ruim 32 jaar Via Via! Hoewel de nieuwe naam al op de ramen prijkt, is nog wel even wennen voor het team! Lili & Co zit er zo ingebakken. Na een korte verbouwing is de metamorfose een feit en is de nieuwe winkel afgelopen zaterdag officieel geopend. 

Eerlijk is eerlijk

Alles aan Via Lili is eerlijk. Het feit dat mooie kleding, meubeltjes of een servies een tweede kans krijgt. De duurzaamheid, want waarom zou je iets weggooien als je er een ander nog een plezier mee kunt doen? De eerlijke verdeling van de opbrengsten bij verkoop en het doorgeven aan een goed doel als iets niet wordt verkocht. En dan is het ook nog eens heel leuk en gezellig om lekker te struinen op zoek naar pareltjes die helemaal bij je passen. 

Voor iedereen wel een pareltje

Voor iedereen is er wel een pareltje te vinden, want met de verdubbeling van de winkeloppervlakte is het assortiment ook uitgebreid. Overzichtelijk en dagelijks een “nieuwe” collectie, waar vind je dat nog? 

Neem lekker de tijd om iets leuks te vinden.

En ben je niet direct op zoek naar een nieuwe jurk of jas? Geen probleem, want ook de leukste kettinkjes, cadeautjes of woon spulletjes zijn er ook in overvloed. Neem lekker de tijd om iets leuks te vinden en verbaas je ondertussen over wat een mooie sociale functie de winkel in het centrum van Heemstede heeft. Het is een komen en gaan van mensen die allemaal bijdragen aan een betere wereld, want alle beetjes helpen.

Tweede leven

Omdat de omloopsnelheid in de winkel zo hoog is, blijft het team van Via Lili op zoek naar alles wat een tweede leven verdiend. Wij nemen in op afspraak, bel gerust of kom naar de winkel. We willen graag dat iedereen de kans krijgt om iets te verkopen. Lisette geeft aan wat ze zo mooi vindt aan haar concept: ’Het doorgeven van het verhaal achter een jurk of wiegje. Er hangt nog zo ontzettend veel moois in de kast bij veel mensen of de zolder staat nog vol met leuke schilderijen. Via Lili krijgt alles een tweede leven en in tegenstelling tot de kringloop levert je verkoop je ook nog iets op. Mooi meegenomen, toch? 

Via onze administratie kun je precies zien wanneer iets is verkocht en krijg je bericht wanneer de verkoop periode is verstreken. Dan haal je het weer op of we geven het aan een goed doel. Kom snel een keertje kijken, want iedereen is namelijk van harte welkom bij Via Lili. 

No items found.
Via Lili
Valkenburgerlaan 38-40
Heemstede
http://www.lili-co.nl
Dit artikel is te lezen in
22
Vorig artikel
volgend artikel

VRIENDEN VAN LEVEN! MAGAZINE

Sterrenheuvel
WordPress naar Webflow
Pronto
supercharge.studio
Bistrobar Indonesia
Avila Reizen