Eigen baas zijn geeft vrijheid, maar je vrijheid staat ook altijd onder druk
fotografie ©
Hélène Wiesenhaan

Eigen baas zijn geeft vrijheid, maar je vrijheid staat ook altijd onder druk

Kiek Berger
Kiek Berger

10

Jul

23

999

min. leestijd
Naam: Olav Kieft. Leeftijd: 53 jaar. Eerste baan: Krantenwijk in regio Haarlem. Beroep: Zelfstandig ondernemer. Woon- en werkplaats: woon Zandvoort, werk in de regio met Haarlem als bedrijfslocatie. Burgerlijke staat: Samenwonend en heb 2 dochters. Leuke eigenaardigheid: Als iedereen binnenblijft door een storm ga ik Kitesurfen. Tip voor de mensheid: Geef elkaar de ruimte om lekker te leven. Bedrijf: Broers Verhuur en DCRT Event Decorations & Styling, de sfeermaker van je evenement.

Collega’s

Zonder onze collega’s zijn we nergens en we zijn ook constant op zoek naar nieuwe collega’s, echte teamplayers in leidinggevende posities. We zijn steeds meer aan het automatiseren, waardoor er steeds meer ruimte komt om op mooie posities door te groeien. Doordat we processen binnen het bedrijf verbeteren is de sfeer ook erg goed en dat merken we niet alleen zelf, maar ook steeds meer klanten merken dat.

Onze regio

Broers is groot geworden in de buurt van Haarlem en met DCRT werken we nationaal en soms zelf internationaal. Broers is van oudsher meer gericht op de verhuur aan particulieren in en rond Haarlem, maar we werken steeds meer met horeca en voor grotere evenementen. We hebben in onze regio ook veel mooie evenementen en van ons mogen er nog wel een paar bij.

Communicatie

Na de overname hadden we even tijd nodig om het bedrijf te leren kennen, wat we nu wel en niet precies hadden en moesten dat eigen maken. We hebben nu alles geautomatiseerd en dat zorgt voor veel meer duidelijkheid. Niet alleen tussen collega’s, maar ook vanuit Broers naar onze klanten. Communicatie, of eigenlijk als dat misgaat, is vaak het begin van veel problemen. Wij zijn blij dat we daar grote stappen hebben kunnen zetten.

Toekomst

We hebben nog veel plannen met zowel Broers en zeker ook DCRT en groeien met beide zaken. Uiteindelijk gaan we wel naar 40 tot 50 werknemers en ons assortiment blijven we vernieuwen. Het voorjaar is niet bijzonder goed geweest omdat het weer nog niet heeft meegezeten, daar zijn we wel afhankelijk van. Zodra alles wat meer aantrekt gaan we ook meer diepte-investeringen doen, plannen zat. Maar wel stap voor stap.

Vrijheid

We zijn in het verleden misschien wel iets te veel uitgegaan van onze vrijheid, zijn eraan gewend geraakt. We merken nu steeds meer dat we onze vrijheid moeten bewaken en er hard voor moeten werken. Misschien dat ik daarom ook zo van kitesurfen hou, dat voelt voor mij als pure vrijheid. Ook met mijn werk is het vinden van een balans soms moeilijk. Eigen baas zijn geeft vrijheid, maar je vrije tijd staat ook altijd onder druk.

Duurzaamheid

We zijn met Broers enorm aan het verduurzamen. Natuurlijk hebben we veel overgenomen en zijn veel aan het restaureren. Maar ook nieuwe producten in het assortiment zijn gerecycled, we werken met biologisch afbreekbare krimpfolie, hebben speciale verf,vervangen apparaten en zoeken naar alternatieven die warmte terugwinnen. En ons wagenpark gaat steeds meer over op elektrisch, maar dat kan niet van de ene dag op de andere. En laten we eerlijk zijn, de verhuur an sich is al een duurzame oplossing. Dus mensen, kom maar op.

No items found.
Dit artikel is te lezen in
21
Vorig artikel
volgend artikel

VRIENDEN VAN LEVEN! MAGAZINE

Sterrenheuvel
WordPress naar Webflow
Pronto
supercharge.studio
Bistrobar Indonesia
Avila Reizen