Mijn werk is mijn hobby, glas wijn erbij en maak er zelf wel een feestje van
fotografie ©
Hélène Wiesenhaan

Mijn werk is mijn hobby, glas wijn erbij en maak er zelf wel een feestje van

Kiek Berger

13

Apr

23

999

min. leestijd
Naam: Nandy Groenestein Leeftijd: 56 jaar Eerste baan: Bij Frituur d’Anvers, maar dat is al even geleden Beroep: Grafisch vormgeefster Woonplaats Zandvoort, werkplaats overal waar mijn laptop is Burgerlijke staat: Getrouwd en we hebben een zoon en een dochter Tip voor de mensheid: Geniet van het leven, je weet maar nooit wat morgen brengt Bedrijf: NG Productions grafische vormgeving, vormgever Leven! Magazine

Social Media

Ik vind het belangrijk en leuk om met de tijd mee te gaan, ontwikkelingen te volgen. Naast het vormgeven beheer ik nu ook online accounts voor opdrachtgevers, zoals een luxe kledingzaak. Ik maak de hele post, van fotografie tot schrijven. Daarnaast werk ik voor de tabletversie van de Margriet, maar het vormgeven van magazines is toch waar mijn hart ligt.  

Eigen baas

Mijn vrijheid is voor mij heerlijk. Ik kan mijn eigen richting bepalen en zelf beslissen wat ik wel en wat ik niet wil doen. Dat doe ik al 28 jaar en zou dat niet anders meer kunnen. Ik ben in de wieg gelegd om steeds wat anders te doen, verschillende opdrachten voor verschillende bedrijven, al zijn er ook veel terugkerende opdrachten. Die steeds veranderende dynamiek inspireert me. Ik werk veel en wanneer het uitkomt of nodig is. Zelfs tijdens de vakantie of op Eerste Kerstdag.  

Ambitie

Ik ben best wel ambitieus, wil alles perfect doen, let op de kleinste details. Ik merk dat als ik in een pitch zit ik heel erg fanatiek word, kan me er dan echt in vastbijten. Als een opdracht dan doorgaat geeft dat erg veel voldoening. Ik hou van die druk en denk wel dat ik dat blijf doen totdat ik tussen 6 planken word weggedragen. Mijn werk is mijn hobby, glas wijn erbij en maak er zelf wel een feestje van.

Passie

Eigenlijk is werk mijn passie, met name het vormgeven. Ik vind het heerlijk om vanaf Ibiza te werken, heerlijk genieten en werk doen tijdens ontspanning. In de ochtend lekker naar het strand, rustig opstarten en dan lekker uurtjes maken, maar wel volledig relaxt. Ik doe dat wel een paar keer per jaar en laten we eerlijk zijn, waarom niet? In Zandvoort zit ik ook veel op het strand, dat houdt mijn vlammetje brandend.

Onze regio

Ik ben in Haarlem geboren, maar woon vanaf 1 jaar in Zandvoort. Heb tussendoor weer even in Haarlem gewoond, maar aan de kust wonen bevalt het me toch het beste. Het strand is voor mij wat onze regio zo mooi maakt, we hebben hier echt alles en zodra de eerste zonnestralen zichtbaar zijn ben ik buiten. Die lekkere zilte lucht. Veel mensen hebben niet in de gaten dat je achter het glas al heel erg snel lekker buiten kunt zitten. Ik ken alle strandtenten dan ook wel goed ja.  

Inspiratie

De meeste inspiratie doe ik op tijdens bezoekjes aan galeries, daar kan ik echt van genieten. Misschien nog wel meer dan van een bezoek aan het museum. Alle input gebruik ik het liefste voor het vormgeven van magazines, daar heb ik wel een voorliefde voor. Overal waar ik kom blader ik de Glossy’s door, doe ideeën op voor een andere opmaak, fotografeer mooie koppen en typografieën en houd een eigen moodboard bij.  

Vrijheid

Zelfstandig ondernemen geeft me veel vrijheid, al moet ik natuurlijk wel rekening houden met mijn opdrachtgevers. Maar, vrijheid is ook respecteren hoe anderen leven en mij laten leven zoals ik dat graag doe. Niet oordelen of veroordelen, dat is mentale vrijheid. Ik heb wel eens het idee dat je niet meer mag zijn wie je bent en mag leven naar je eigenaardigheden.  

No items found.
Dit artikel is te lezen in
20
Vorig artikel
volgend artikel

VRIENDEN VAN LEVEN! MAGAZINE

Sterrenheuvel
WordPress naar Webflow
Pronto
supercharge.studio
Bistrobar Indonesia
Avila Reizen