Mijn drijfkracht komt voort uit het laten stralen van anderen
fotografie ©
Hélène Wiesenhaan

Mijn drijfkracht komt voort uit het laten stralen van anderen

Kiek Berger

29

Mar

23

999

min. leestijd
Naam: Marleen van Prooijen-Nijman Leeftijd: 43 jaar Eerste baan: Krantenwijk Haarlems Dagblad, daarna bij Mc Donald’s, waar ik veel vrienden aan heb overgehouden Beroep: Schoonheidsspecialist Woon- en werkplaats: Woon in Velserbroek, werk in Santpoort-Noord Burgerlijke staat: Sinds 1,5 jaar getrouwd en al 25 jaar samen. Samen hebben we 2 van het leven genietende kinderen Leuke eigenaardigheid: Ik doe iedere dag een raar dansje. Muziek hard aan en los. Tip voor de mensheid: Doe wat je leuk vindt! Bedrijf: Schoonheidscentrum Annabelle

Eigen baas

Ik ben hier 7 jaar geleden begonnen en we zitten nu in een overgangsperiode waarin Ans naar haar pensioen toewerkt en ik het overneem. Vier jaar geleden ben ik partner geworden en dit jaar neem ik het stokje helemaal over. Eigenlijk ben ik in een moeilijke periode, corona, ingestapt en zijn we daar goed doorheen gekomen, dus dat zelfstandig ondernemen ligt me wel. Er is een duidelijke focus en door het hele team sta ik er ook niet alleen voor.

Ouder worden

Dat we ouder worden is een onomkeerbaar proces en wij doen er alles aan om dat te vertragen en leuk te houden. Wij doen dat wel op een zo natuurlijk mogelijke manier, je mag zien dat je ouder wordt. Uiteindelijk gaat het om je uitstraling en proberen we je zo veel mogelijk te laten stralen, passend bij je leeftijd. Ben mezelf ook wel bewust dat ik ouder aan het worden ben en realiseer me steeds meer dat uiterlijke schoonheid onlosmakelijk verbonden is met innerlijke schoonheid en vertrouwen.

Collega’s

Zonder de collega’s bestonden we niet. Natuurlijk hebben we een behoorlijk individueel beroep, maar het team staat voor elkaar klaar en we leren iedere dag van elkaar. Zonder hen waren we nooit zo groot geworden. We staan straks met een team van 6 in de zaak en dat is voor ons ideaal. Het houdt het persoonlijk en beheersbaar.

Passie

Het klinkt misschien als een dooddoener, maar mijn drijfkracht komt voort uit het laten stralen van anderen. Vaak kunnen we, zelfs al met kleine of simpele behandelingen, een verschil maken. Het geeft heel veel voldoening als onze klanten met opgeheven kin naar buiten lopen, misschien omdat het zo herkenbaar maar ook ongrijpbaar is wat die veranderingen teweegbrengen. Maar goed, we weten ook dat echte schoonheid van binnenuit komt.  

Ontwikkeling

Ons vak blijft altijd in beweging en wij bewegen mee, we blijven altijd up-to-date en zoeken de technieken en behandelingen die bij ons passen. Ook willen we onze persoonlijke ontwikkeling en groei blijven uitdragen. Wie weet mondt dat ook wel uit in een tweede filiaal want binnen het team zit veel potentie en zijn er doorgroeimogelijkheden.  

Mannen

We zien duidelijk dat het aantal mannen aan het toenemen is. Het taboe is er nu echt wel vanaf al schreeuwen ze het ook weer niet van de daken. Wij juichen het toe dat mannen steeds bewuster met hun uiterlijk bezig zijn en dan gaat het echt niet om schoonheid, meer om verzorging. Een huidbehandeling na een drukke dag werkt erg rustgevend, bijna meditatief en een ontspannen gevoel begint vaak bij een ontspannen huid.

Emotie

We zijn meer een huidspecialist, niet zozeer een schoonheidsspecialist, omdat je zoveel kennis nodig hebt met wat wij aanbieden. En stiekem doen we nog veel meer. Als klanten eenmaal in de stoel liggen wordt er veel gedeeld en dat is vaak heel bijzonder en intiem. Natuurlijk richten wij ons op de behandeling en mijden we politieke onderwerpen en té persoonlijke gesprekken, maar dat ons beroep ook een belangrijke emotionele component heeft is evident.

No items found.
Schoonheidscentrum Annabelle
Hoofdstraat 137, Santpoort-Noord
http://www.schoonheidscentrum-annabelle.nl
Dit artikel is te lezen in
20
Vorig artikel
volgend artikel

VRIENDEN VAN LEVEN! MAGAZINE

Sterrenheuvel
WordPress naar Webflow
Pronto
supercharge.studio
Bistrobar Indonesia
Avila Reizen