Happy & Healthy Zandvoort
fotografie ©
LEVEN!

Happy & Healthy Zandvoort

LEVEN!

17

Mar

24

999

min. leestijd
In de tijd van nu liggen er vele verleidingen op de loer die onze lichamelijke en psychische gezondheid op de proef stellen. Daarom is het belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen. Want iedereen wil zijn of haar lichaam gezond en gelukkig houden. Zandvoort is daarvoor de ideale bestemming. Wij hebben daarom vijf tips voor jou verzameld.

Boek een yoga sessie op het strand

Sluit je ogen, haal eens diep adem en waan jezelf op het strand van Zandvoort. Voel het zand tussen je tenen en luister naar de ruisende golven. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan is een yoga sessie op het strand de uitgelezen kans voor jou om even helemaal tot rust te komen. Wanneer het strandseizoen weer begint kan je bij meerdere strandtenten terecht voor jouw favoriete yoga les. Bijvoorbeeld bij Tent 6. Hier verzorgt Zenzo Yoga drie keer per week een yoga sessie op het strand met het mooiste uitzicht. Dus wil jij even uit de drukte stappen? Ga dan eens langs en ervaar het zelf. Je kunt zowel een losse les als een 10- rittenkaart aanschaffen. En bij minder goed weer wordt de les naar binnen verplaatst. Maar één ding is zeker; na afloop voel jij je weer helemaal kalm. Hoe fijn is dat?

Ontdek de heilzame werking van de zee

De geschiedenis leert ons dat in het begin van de 19e eeuw de heilzame werking van de zee werd ontdekt. Een trend die overwaaide vanuit Engeland naar het voorbeeld van andere kuuroorden uit die tijd. Door deze ontdekking reisden vele rijken af naar Zandvoort voor een gezondheidskuur. Zo ook keizerin Sissi die op advies van haar arts naar Zandvoort afreisde om te genezen van haar kwalen. Inmiddels zijn er meerdere onderzoeken die uitwijzen dat zeelucht een positief effect heeft op stress en je humeur. Dit komt doordat de zuurstof sneller wordt opgenomen in je lijf en hierdoor een geluksstofje wordt aangemaakt. Daarom zouden mensen die aan zee wonen ook gelukkiger zijn. De lucht is schoner, er is veel minder drukte en je voelt je kalmer. Een mooi excuus om vaker naar het strand te gaan. Wedden dat jij je meteen beter voelt na een dagje strand?

Op de fiets zie je zoveel meer dan met de auto.

Loop als een kievit

Zandvoort wordt omringd door de mooiste natuur. Van het strand, de duinen tot de bosrijke omgeving. Hier liggen vele wandelroutes die de moeite waard zijn eens te bewandelen. En laat wandelen nou ook nog eens ongelooflijk gezond te zijn. Zowel lichamelijk als psychisch. Je voelt je daarom beter in je vel zitten als je regelmatig wandelt. Een mooie win-win toch? En als je dan een van de mooie routes bewandelt, kijk dan eens goed om je heen. Misschien spot jij wel een hert of een vos. Of sta je ineens oog in oog met een Schotse Hooglander. Geniet tijdens het wandelen van de stilte en de rust. Maak je hoofd leeg en word weer helemaal zen. Slaap je ’s nachts ook weer beter. Zo heb jij je portie beweging en ontspanning ook weer gehad en kun je er weer tegenaan. Weet jij al voor welke route jij gaat?

Ga met de fiets op pad

Niet alleen wandelen is goed voor je gestel. Ook fietsen zorgt voor een betere lichamelijke en geestelijke conditie. Daarom zijn naast alle wandelroutes ook vele fietsroutes in kaart gebracht rondom Zandvoort. En of je nou getraind bent of niet; er is voor iedereen een gepaste fietsroute beschikbaar. In Zandvoort kan je alles per fiets bereiken. Iets wat toeristen vaak heel bijzonder vinden. Maar ook buiten Zandvoort is genoeg te zien en te beleven en goed bereikbaar per fiets. Denk bijvoorbeeld aan de bollenvelden, de vele buitenplaatsen en de vele historische panden. Op de fiets zie je zoveel meer dan met de auto. Zo ontdek je moeiteloos de regio en alles wat die te bieden heeft. Onderweg kan jij jezelf mooi trakteren op een lekker kopje koffie of thee. Of een uitgebreide lunch als je trek hebt gekregen van de gefietste kilometers. Zo kom je voldaan en ontspannen weer thuis.

No items found.
Dit artikel is te lezen in
24
Vorig artikel
volgend artikel

VRIENDEN VAN LEVEN! MAGAZINE

Sterrenheuvel
WordPress naar Webflow
Pronto
supercharge.studio
Bistrobar Indonesia
Avila Reizen