Er is nog zoveel te ontdekken als het om gezondheid gaat
fotografie ©
No items found.

Er is nog zoveel te ontdekken als het om gezondheid gaat

Kiek Berger

19

Oct

22

999

min. leestijd
Het werkterrein van onze gezondheid is altijd boeiend geweest en zal dat ook altijd blijven. De belangen zijn groot, ook financieel, de verschillende benaderingen liggen soms mijlenver uit elkaar en iedereen zoekt naar een oplossing terwijl soms de juiste vragen niet eens worden gesteld. Want hoe zit het nu echt met de preventieve zorg?

Voorkomen is beter dan genezen

Het is misschien wel de belangrijkste vraag voor Steven de Koenigswarter. Volgens hem is de grootste winst voor onze gezondheid te halen aan de preventieve kant van het spectrum, niet aan de curatieve kant: ‘Als ik het dan heb over winst bedoel ik niet de financiële winst, die is het grootst aan de curatieve kant. Maar in feite doen we in de westerse maatschappij niet zo gek veel om te voorkomen dat mensen ziek worden, terwijl we er alle energie insteken om iemand daarna beter te maken.

Mensen zorgen niet zo goed voor zichzelf en worden daar ook niet heel erg bij geholpen. Veel van wat ons ziek maakt, tabak, alcohol, vet, suiker, zout, slechte luchtkwaliteit, weinig beweging, wordt naar mijn idee nog niet genoeg bestreden. Veel van wat wij binnenkrijgen is niet gezond en zelfs uit de gezonde alternatieven, zoals groente en fruit, krijgen we niet meer die voedingswaardes binnen die we nodig hebben. Alle vitamines en mineralen zijn afgezwakt, waardoor je lichaam vaak onvoldoende bouwstoffen krijgt om vitaal door het leven te gaan en een goede weerstand op te bouwen. En bij het opbouwen van die weerstand krijgen vitamines de nadruk, terwijl de mineralen in ons lichaam nóg belangrijker zijn. Bij Health Factory leggen we de nadruk op die mineralen, de basis voor een goed en gezond functionerend lichaam en geest.’

We staan pas aan het begin

Steven is gedreven en steekt al zijn energie in het laten slagen van zijn missie en die heeft hij in overvloed: ‘Het menselijk lichaam is heel erg sterk en met de juiste bouwstoffen heeft het een enorm sterk zelf herstellend vermogen. Daar gaat het ook mis. Vroeger kregen we met ons voedsel aanzienlijk meer mineralen en metalen binnen en al in de oudheid werd onderkend dat die elementen belangrijk waren. In de 5000 jaar oude Chinese medische wereld is dat algemeen erkend. In het westen is voor een andere benadering gekozen, maar steeds meer mensen zetten daar zo hun vraagtekens bij en dat vind ik volstrekt logisch.

Daarom gaan wij naast de nano mineralen die wij produceren en die in feite werken als een vitaminesupplement maar dan op het terrein van mineralen en metalen, ook een campus en een research en development afdeling ontwikkelen. Wij gaan aantonen dat wat wij doen van essentieel belang is voor onze gezondheid en onze vrijheid, want die twee gaan hand in hand. Ik overdrijf niet als ik zeg dat de westerse wereld wel toe is aan een revolutie en zelfstandig en vrije keuzes wil maken. En zoals dat met revoluties gaat zijn er oude systemen die daar niet zo blij mee zijn, maar dat gaat ons niet weerhouden. Wij gaan het systeem veranderen.’

No items found.
Dit artikel is te lezen in
18
Vorig artikel
volgend artikel

VRIENDEN VAN LEVEN! MAGAZINE

Sterrenheuvel
WordPress naar Webflow
Pronto
supercharge.studio
Bistrobar Indonesia
Avila Reizen