Esther Biesot
Esther Biesot

25

Jun

21

999

min. leestijd

Ode aan de zomer

Het is natuurlijk heerlijk om buiten te zijn in de winter. Dikke jas aan, trui, sjaal, boots. Hoppa de straat op. Wind in je gezicht, liefst een (waterig) winterzonnetje erbij. Wintersport, schaatsen, glühwein, kerst… ik vind het allemaal gezellig. Maar toch… er kan niks op tegen de ZOMER! En jippie jongens, de zomer is gearriveerd in Nederland. Deze tuinvrouw is meer dan blij.

Esther Biesot
c
o
l
u
m
n

Sweet memories

De zomer is voor mij een periode van herinneringen maken. Al van jongs af aan. Vriendjes? Gebeurde in de zomer. Feestjes? Idem. Ik groeide op dicht bij het strand, iedere dag op de fiets naar Zandvoort. Ultieme lange dagen gevuld met zon, zee en rosé. Zomer stond en staat voor mij symbool voor buiten leven en vrijheid.

Het seizoen van groei

Anno 2021 zijn de zomers voor mij iets anders. Vriendje heb ik al, Zandvoort nog steeds zo vaak mogelijk en die feestjes kunnen nog even niet. 5 jaar geleden maakte ik de switch naar tuinen en ben ik de zomer eigenlijk nog intenser gaan beleven. De zomer staat bij ons in het gezin symbool voor heel hard werken, vaak 7 dagen in de week. Maar in die 7 dagen in de week mag ik ook genieten van heel veel buiten zijn, vele mooie en leuke mensen ontmoeten, mensen blij maken met mooie tuinmeubelen, potten, planten en accessoires. Dat is toch genieten? De zomer staat nu voor mij ook symbool voor een periode van groei. Niks mooier dan in de lente de natuur te zien ontwaken, het opkomende groen, de natuur die weer naar buiten komt. Misschien moet je gewoon oud zijn om dat te zien. Dus moeten we gewoon zelf ook naar buiten. Geen ontkomen meer aan!

Zomer anno 2021

Zelf ervaar ik de zomers niet heel anders dan vroeger, maar ik merk nu (in hopelijk het einde corona tijdperk) wel dat we met zijn allen deze zomer anders beleven. Massaal duiken we de terrassen op, wordt er vanaf de lunch wijn geschonken (toch niet-Nederlands?), uitgebreid geluncht, driedubbel genoten van alles wat weer kan. Want we kunnen weer mensen, hoe fijn is dat! De tuin was ook nog nooit zo belangrijk. Zag ik de afgelopen jaren al duidelijk de verschuiving van binnen naar buiten, nu willen we nog meer in de tuin zijn en daar een fijne plek van maken. Dus slaan we massaal mooie potten, groen, meubelen, verlichting en accessoires in. Zodat we samen met onze geliefden mooie herinneringen kunnen maken in de zomer. Wat hou ik van de zomer. In 2000 al, en misschien nu nog wel meer.

Proost, geniet van buiten en van elkaar. Op naar een eindeloze zomer!

Liefs, Esther Biesot

meer columns van

Esther Biesot

VRIENDEN VAN LEVEN! MAGAZINE

Sterrenheuvel
WordPress naar Webflow
Pronto
supercharge.studio
Bistrobar Indonesia
Avila Reizen