Esther Biesot
Esther Biesot

18

Sep

21

999

min. leestijd

Een betere wereld begint bij jezelf

De tijd gaat snel. Maanden, dagen, uren vliegen voorbij. We leven in een 24-uurs economie, zijn 24-uurs dieren geworden, all season, all you can eat en all you can consume. Als ik even niet oplet, doe ik er net zo hard aan mee.

Esther Biesot
c
o
l
u
m
n

Toch is naast het ‘altijd’ aan staan ook de andere kant, gelukkig! Nee, ik ga hier geen verhaal afsteken omtrent het klimaat en de problematiek momenteel. De enorme aantallen overprikkelde en geïrriteerde mensen. Maar dat er NU iets moet gebeuren, daar is bijna iedereen het wel mee eens. Dit hele 24-uurs gedoe is niet vol te houden. Een mens kan niet gemaakt zijn voor zoveel prikkels, zoveel ideeën, zoveel informatie en vaak zoveel negativiteit. Daarom hebben we een echte pas op de plaats nodig. Welke stappen neem jij? Een belangrijke stap richting een iets andere wereld is voor mij duurzaamheid. Duurzaamheid is de spreekwoordelijke rem op alles wat (te) snel gaat in ons huidige leven. Het zet mij met beide benen op de grond.

Voor mij gaat het vooral om bewustwording en keuzes maken die voor de langere termijn beter zijn. Beter voor jezelf, voor de omgeving, de natuur. In mijn werk ga ik steeds meer aan de slag met duurzame oplossingen in de tuin. Ik deel graag mijn duurzame tuin tips!

Stenen eruit, groen erin

De afgelopen maanden werd het pijnlijk duidelijk, we hebben een ‘water’ probleem. Regen valt steeds harder en intenser. Een probleem wat buiten onze macht ligt, maar dat is niet helemaal waar. Als we namelijk meer planten in de tuin plaatsen, en minder verharding, dan kan al dat water namelijk veel beter weglopen in de grond. Dus haal de stenen eruit waar dat kan, en plaats er weelderige grassen, bloemen en boompjes voor terug. Veel mooier ook nog!

Kies bewust je tuinmeubelen

Ik hoor het zo vaak, ‘ah joh, dan kopen we over twee jaar toch nieuw’. Behalve dat ik goedkopere items voor je tuin vaak echt niet mooi vindt (want iedereen heeft het) is het ook echt zo verkleurd en stuk. Dus als het even kan, spaar dan voor dat mooie item. Hebben jij én de wereld veel meer plezier van! Hout en aluminium zijn qua materiaal goede en duurzame keuzes. Tegenwoordig heb je ook prachtige ropes, een soort scheepstouw, wat onverwoestbaar is en mooi blijft (en lekker zit) Advies nodig? Je weet me te vinden 😉

Planten en dieren in harmonie

Meer groen zorgt weer voor meer diertjes. En met meer diertjes kunnen zowel planten als dieren in harmonie met elkaar leven. En hierdoor werk je eigenlijk (ongemerkt) aan een onderhoudsarme tuin, dat zichzelf in stand houdt. Alleen af en toe wat onkruid wieden, dode takken verwijderen en eventueel nieuwe plantjes er naar behoefte bij. Het is nog leuk ook!

Een betere wereld begint bij jezelf. En we kunnen allemaal ons steentje bijdragen. Klinkt cliché, maar hartstikke waar. Enjoy!

Liefs, Esther Biesot

meer columns van

Esther Biesot

VRIENDEN VAN LEVEN! MAGAZINE

Sterrenheuvel
WordPress naar Webflow
Pronto
supercharge.studio
Bistrobar Indonesia
Avila Reizen