Kristel Veerman
Kristel Veerman

21

Apr

21

999

min. leestijd

Zandvoort is voor iedereen

Het is zomer en gelukkig zijn de strandtenten weer open. Want wat is er fijner dan je dag te beginnen met een ontbijtje op het strand of af te sluiten met een cocktail (of mocktail) in je hand genietend van een zonsondergang? En alles daar tussenin natuurlijk. Ik heb ze even geteld. Van het Zuidstrand in Zandvoort tot en met de Kennemerduinen in Bloemendaal aan Zee zijn in totaal zo’n 50 strandtenten te vinden. In allerlei soorten en maten, van hip tot sportief, van grootschalig tot beach shack en van culinair tot patatje mayo. Dat maakt de Zandvoortse kust zo leuk, vind ik. Zandvoort is echt voor iedereen. Voor elk publiek of voor elke gemoedstoestand is wel een strandtent te vinden.

Kristel Veerman
c
o
l
u
m
n

Je hebt natuurlijk de hippe tenten, waar het zien en gezien worden is. Alles is instagramable en je kunt alleen verschijnen in je laatste trendy outfit. Het zijn strandtenten, maar je kunt het beter strandrestaurants noemen. In je zwembroek hoef je binnen niet te verschijnen. Je eet de heerlijkste gerechten – alles natuurlijk volgens de laatste culinaire trends. Bij sommigen krijg je echt dat St Tropez gevoel. Nippend aan je Rosé Champagne aan de rand van een zwembad aan zee. Je gaat natuurlijk niet weg voordat je alles gepost hebt op je socials. Even laten zien dat je leven – in ieder geval op dat moment – perfect is.

Heel anders is het bij de strandtenten waar de surfers komen, waar je terecht kunt voor beachy burgers, healthy bowls en power smoothies. Hier zie je stoere mannen en vrouwen die het water op gaan en wind, golven en stroming trotseren. Met gespierde lijven en natte haren lopen ze er rond. Ook hier is het zien en gezien worden, maar dan op een andere manier. Je prestaties op het water worden natuurlijk nauwlettend in de gaten gehouden en ook naar je materiaal wordt gekeken. Je moet natuurlijk wel – onopvallend – laten zien dat je het snapt en kunt. Het relaxte sfeertje overheerst. Waarbij uren kan worden gekletst over de juiste wind, die goeie golven of weet je nog… die trip naar Kaapstad.

Daar tussenin heb je nog van alles. Iedere strandtent met zijn eigen aanbod, sfeer en publiek. Strandtenten waar je heerlijk vis kunt eten, kunt BBQ-en, lekkere wijntjes of juist biertjes kunt drinken. Waar je yoga kunt doen, kunt kickboksen op het strand, elke zaterdag een ijsbad kunt nemen of naakt kunt recreëren. Waar dj’s staan te draaien of je kids in de speeltuin kunnen spelen. Maar ook strandtenten waar je je waant op een tropisch eiland en het gevoel hebt dat je aan de andere kant van de wereld zit, in plaats van in Zandvoort. Juist die afwisseling maakt het zo leuk.

Het bijzondere is dat alle strandtenten hun eigen verhaal hebben. Dromen van mensen die het ooit begonnen zijn. En omdat er elk jaar wel een paar van eigenaar wisselen komen er altijd weer mooie nieuwe verhalen bij. Ik zou zeggen, ga dit jaar eens naar een strandtent waar je nog niet eerder geweest bent en laat je verrassen!

Liefs uit Zandvoort, X Kristel

meer columns van

Kristel Veerman

VRIENDEN VAN LEVEN! MAGAZINE

Sterrenheuvel
WordPress naar Webflow
Pronto
supercharge.studio
Bistrobar Indonesia
Avila Reizen