Kristel Veerman
Kristel Veerman

21

Apr

21

999

min. leestijd

Beachlife in Zandvoort

Voordat ik begin over het heerlijke buitenleven in Zandvoort, stel ik mij graag even voor. Ik ben Kristel Veerman en ik woon, na jaren in Amsterdam en Barcelona te hebben gewoond, nu zo’n 6 jaar in Zandvoort. Vlak bij de duinen samen met mijn man en zoontje van 5. Afgelopen zomer ben ik begonnen met Liefs uit Zandvoort. Een blog over alle hotspots, nieuwe strandtenten, hotels, restaurantjes, shops, duurzame initiatieven en het strandleven in Zandvoort. Ik ben echt verliefd op Zandvoort, maar aan vrienden en familie moet ik toch nog vaak uitleggen waarom ik in Zandvoort woon. Vandaar de blog, om te laten zien hoe leuk Zandvoort is, en steeds leuker wordt. En vanaf nu mag ik ook elk kwartaal over Zandvoort schrijven in Leven! Want ja, Zandvoort is toch een beetje van de hele regio. Niet alleen Amsterdam Beach, maar ook Haarlem Beach en Hoofddorp Beach.

Kristel Veerman
c
o
l
u
m
n

Het buitenleven in Zandvoort. Ja, dat is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met het strand, de zee en de prachtige duinen. Een strandwandeling is natuurlijk altijd fijn, het hele jaar door. ’s Zomers met je blote voeten in het zand. Het turen naar de horizon zorgt echt voor ruimte in je hoofd, hoe cliché ook. Maar in het water spoel je echt al je gedachten van je af. Bijvoorbeeld bij het golfsurfen. Goed om te zien dat dit in Nederland steeds populairder wordt, ook bij kinderen. Het is ook leuk om te doen met vrienden of met je gezin. Zodra kinderen hun zwemdiploma hebben kunnen ze al gaan golfsurfen en je kunt dit tot hoge leeftijd blijven doen. Het is echt niet alleen voor de hippe jongens en meiden.

Je kunt er voor kiezen om te gaan relaxen op een strandbedje, maar waarom niet het water op gaan? Bij veel strandtenten in Zandvoort zit tegenwoordig een surf- of kiteschool waar je een board kunt huren. Als je golfsurfen of kiten te heftig vindt is suppen misschien een idee. Makkelijk te leren en goed voor alle spieren in je lijf. Maak een tocht langs de Zandvoortse kust (zo’n 8 km) en sup naar een strandtent op bijvoorbeeld het Zuidstrand voor een drankje of lunch. Of ga Sunset Suppen. Suppen op een mooie zomeravond tijdens zonsondergang, hoe romantisch! Of Golf Suppen als er rustige golven zijn. Staand op je SUP-board rijd je over de golven. Dit geeft echt een extra kick.

Het interessante bij van deze watersporten is dat je altijd afhankelijk bent van de weersomstandigheden en hoe de zee die dag is. De natuur bepaalt wat jij die dag kunt gaan doen. Wat wel (bijna) elke dag kan, is zwemmen in zee. Zo zijn er in Zandvoort nogal wat mensen die elke dag een duik nemen – weer of geen weer – zomer of winter. Ja, waarom ook niet? Waarom zou je dit alleen doen op 1 januari en op mooie zomerdagen? Het schijnt heel goed voor ‘body & mind’ te zijn. Ik ben er zelf nog niet aan begonnen, voorlopig hou ik het bij strandwandelingen, strandyoga en golfsurfen. Maar dat laatste wel met mijn wetsuit aan…

Liefs uit Zandvoort, X Kristel

meer columns van

Kristel Veerman

VRIENDEN VAN LEVEN! MAGAZINE

Sterrenheuvel
WordPress naar Webflow
Pronto
supercharge.studio
Bistrobar Indonesia
Avila Reizen