Kristel Veerman
Kristel Veerman

23

Jun

21

999

min. leestijd

Toerist in eigen dorp

Het is natuurlijk de trend van het afgelopen jaar. Wegens omstandigheden ontdekken we hoe mooi Nederland en onze eigen regio is. Door mijn blog over Zandvoort heb ik het dorp en de omgeving ook veel beter leren kennen. Omdat ik hier niet vandaan kom, zijn veel dingen voor mij een verrassing. Het zijn misschien dingen die anderen al lang wisten of juist heel normaal vonden. Want dat is juist het grappige, vaak weet je niet hoe bijzonder dingen eigenlijk zijn, als je er met je neus bovenop zit. Doordat een buitenstaander ernaar kijkt, zie je het weer in ander perspectief.

Kristel Veerman
c
o
l
u
m
n

Met je camper overnachten op de boulevard met uitzicht op zee? Dat kan dus bijna nergens in Nederland, maar wel in Zandvoort. Wandelen over de zeereep? Is ook uniek. Het kan in Strandreservaat Noordvoort, het natuurgebied tussen Noordwijk en Zandvoort. Hoe langer je ergens woont, hoe normaler je het gaat vinden. Daarom is het soms goed om bezoek uit het buitenland te krijgen of zelfs uit andere delen van Nederland. Want alleen al het feit dat wij in deze regio zo dicht bij zee wonen is al heel bijzonder. Anderen moeten daar uren voor in de auto zitten.

De afgelopen tijd heb ik veel de toerist uitgehangen in eigen dorp. Voor mijn blog, maar ook omdat ik het leuk vind en omdat het niet anders kon. Ik was natuurlijk niet de enige. Zo hoor ik wel van meer mensen uit Zandvoort dat ze gaan kamperen bij Camping De Lakens in Bloemendaal aan Zee, of een weekje een strandhuisje op het strand van Zandvoort hebben geboekt. Ik heb het zelf ook gedaan. En het is mij goed bevallen! Geen reistijd, geen files, je bent binnen no-time op je bestemming. En toch echt dat vakantiegevoel, zo dichtbij huis. Het is toch anders wakker worden, midden in de duinen of met uitzicht op zee…

Of ik nou in Nederland of in het buitenland op vakantie ben, ik ben altijd op zoek naar die speciale plekken, de hidden gems, waar alleen locals komen. Ik kijk dan ook altijd op die lokale blogs van mensen die het gebied goed kennen en leuke tips geven. Natuurlijk kijken daar ook weer veel mensen op, dus uiteindelijk zit je op dat leuke plekje echt niet alleen tussen de locals, maar ja, het geeft je wel het gevoel op die plek ook een beetje te wonen en erbij te horen.

Dat probeer ik ook voor Zandvoort te doen, door bijzondere en verrassende dingen van Zandvoort te laten zien. Ik hou ervan om juist kleine dingen, zoals een lokale imker of ondernemer aandacht te geven. Of kleine initiatieven zoals filmavonden op het strand of lokale producten. Juist die dingen maken een bestemming uniek en geven je het gevoel er even thuis te zijn.

Mooie zomer! Ver weg of in de buurt.

Liefs uit Zandvoort, X Kristel

meer columns van

Kristel Veerman

VRIENDEN VAN LEVEN! MAGAZINE

Sterrenheuvel
WordPress naar Webflow
Pronto
supercharge.studio
Bistrobar Indonesia
Avila Reizen